Verkrachting en Gedwongen Abortus

bopalAls je denk dat het allemaal niet erger kan,  meldt de Times of India dat een Brahma Kumari “centrum-in-charge” (coördinator) na beschuldigingen van meerdere seksuele misstanden die leidde tot een gedwongen abortus onderduikt voor de politie om een arrestatie te voorkomen.

Een Brahma Kumaris coördinator die moet onderduiken is niet iets nieuws en moet een standaard advies zijn van hogere hand binnen de organisatie. In dit geval lijkt de BK al vervangen te zijn door andere “centrum-wassis” (coördinator andere toegewijde volgelingen)  en de Brahma Kumaris wordt opnieuw bestempeld als een sekte.

Uiteraard stuurt het BKWSU Mount Abu hoofdkwartier direct een BK “hot shot” ter plaatse  om te voorkomen dat de naam van de ashram verder door het slijk wordt gehaald en ongetwijfeld zal preken dat  zij, de BKs zulke goeie “vrienden” met de Verenigde Naties zijn, veel beroemde mensen “kennen” waaronder een enkele Bollywood ster ( denk aan Scientology Tom Cruise en John Travolta) en “Holy sweeties” (Toli, een klein stukje zoete cake) zal uitdelen om journalisten en politieagenten te sussen en zich voordoen alsof ze van de Brahmin kaste is.rapecase

Dus wat kunnen we hier uit opmaken? Ten eerste dat het niet de eerste keer is dat er beschuldigingen zijn geuit van seksueel misbruik binnen Brahma Kumari centra van jonge vrouwen die geïndoctrineerd door Brahma Kumari leiders leven als onbetaalde dienaren tot  seksueel misbruik en verkrachting door rijke mannelijke BK sponsors van de centra zoals dat lijkt in dit geval.

Ten tweede onderstreept het de houding tegenover het krijgen van kinderen  en abortus dat bijna elke (Westerse) religieuze leider zal verrassen .  30 jaar geleden heeft de Kirpalani Klan (BK leiders) al eens een jonge Westerse- aanhanger alvorens zij zich zou overgeven aan de sekte een abortus geadviseerd omdat het hebben van een kind een last zou zijn en haar zou afleiden van haar “spirituele verlossing”  en de redding van het gruwelijke einde van de wereld wat  op dat moment  rond 1986 “gepland” stond.

Ten derde onderstreept het de maffia-achtige trekjes van de BK als ze in het nauw worden gedreven en hoe hun “Om Shanti” (mantra van vrede volle ziel)  net zo makkelijk  Omertà (de geheimhoudingsplicht in de erecode van de maffia) kan betekenen en hoe kwetsbare jonge vrouwen volkomen worden gescheiden van hun echte families en worden gecommandeerd en gepest door hun “centrum-in-charge” en hoger geplaatste BKs.

slip

Lees de artikelen op volgende links.

Brahmakumari ashram inmates claim ignorance on rape case

Brahma Kumari ashram head gives police the slip leaves Singrauli before arrest

Verkrachting is op dit moment een hot topic in India  na enkele verschrikkelijke gebeurtenissen die de wereld over gingen. Pre – of buitenechtelijke seksuele relaties is in grote delen van het land nog steeds een taboe .

Eerlijkheidshalve en voor de goede orde zou men de vraag moeten stellen of het bij de BK werkelijk om verkrachting en meervoudig seksueel misbruik gaat of dat het gaat om een “menselijke behoefte”. Een tragische liefdesaffaire die wellicht door toedoen van hogere BKs mis is gegaan zoals in het geval in Panipat waar een jonge Kumari zichzelf in brand stak en haar dode lichaam door de BK leden van het centrum werd opgeruimd om het bewijsmateriaal uit te wissen voordat de politie werd ingeschakeld. In sommige gevallen kan een beschuldiging van verkrachting de enige manier zijn voor een vrouw om haar eer te herwinnen na een wederzijdse romantische relatie en een abortus de manier om het bewijs daarvan te laten verdwijnen. Op dit moment weten we dat nog niet maar kunnen garanderen op de BKWSU daarover verder geen informatie zal verstrekken en je kunt je afvragen of het BK systeem van totale onthouding dat zover gaat tot eenvoudige menselijke  liefde en genegenheid wel werkt.

Een ding staat vast in deze, net als bij de incidenten van seksueel kinder-misbruik binnen de Brahma Kumaris dat het slachtoffer niet alleen slachtoffer was van één dader maar van meerdere en in beide gevallen kan men suggereren dat er tenminste een associatie is tussen de misbruikers .

Deze BKs worden in het artikel aangeduid als ” medewerkers ” en niet als vrijwilligers of aanhangers of sevadhari bedienden (toegewijde) . Het lijkt erop dat de rijkdom van de Brahma Kumaris en het tewerkstellen van “werknemers” van de lagere kaste om ondergeschikte taken voor de sekte uit te voeren ze nu zal blijven achtervolgen.

Door hun zucht naar macht en rijkdom is het motto van de Brahma Kumaris “Geen Kwaliteit maar Kwantiteit”, zonder de veiligheid voor jonge vrouwen en kinderen die ze indoctrineren en hun Doomsday-Cult  binnen lokken te kunnen waarborgen en ze ook te beschermen. We hebben nog nooit gehoord dat en BK leider verantwoordelijkheid nam voor dergelijke incidenten of een “centrum-in-charge” die het goede voorbeeld gaf? De enige en gangbare reactie van BKs over de slachtoffers is dat  het  “hun slechte karma”  is.

Het is nu eenmaal India en er zijn veel meer ongewenste jonge meisjes die 7 dagen per week onbetaald werken, een situatie waar de meeste bks ook vandaan komen.

Let op de woorden van de Indiase commentator op de website van de India Times:

Sushil India (India) 24 Dec, 2013

All Ashrams these scandals are so common .Only few comes in light .Otherwise most of them remain behind close doors .These are legal brothels .

“Bij alle Ashrams zijn deze schandalen heel gewoon. Slechts weinige komen aan het licht. De meeste blijven achter gesloten deuren. Dit zijn legale bordelen”.

arrestVerwacht wordt dat BK aan de slag gaat om de berichten in de media te laten verdwijnen zoals ze dat in het verleden al meerdere malen hebben gedaan wat het niet overbodig maakt om de artikelen te documenteren voor degene die dit in de toekomst ontkennen of niet willen geloven. De BKs zijn nu al in de agressieve verdediging gegaan en beschuldigt de politie van een juridisch onjuiste procedure. Ze gedragen zich zo defensief, agressief, eigenwijs en geraffineerd omdat ze denken dat ze boven de wet staan en alle universele morele waardes aan hun laars lappen.

De god van de BK zegt tegen zijn volgelingen ; ” Er zal geen haar op je hoofd gekrengd worden ” en hij belooft ze te beschermen , “zoals een poes haar kittens beschermt ” .

“Not a hair on your head will be touched” , “like a mother cat protects her kittens”.

Waar was hij al die tijd? Zoals gewoonlijk een beetje aan het rondhangen met rijke zakenlui en VIP’s ? Advocaten aan het betalen of rechters aan het omkopen met uitnodigingen voor een gratis vakantie bij hun retraite centra?

Als de beloften en voorspellingen van de BK Baba toch niet consistent zijn en als ze keer op keer blijven falen wat is zoiets dan nog waard? Wanneer is die ook maar íets waard ? Wanneer kun je ze  ooit geloven? Het eenvoudige antwoord is, dat kun je niet. Het is allemaal één groot circus.

Ondertussen wordt  senior BK kopstuk en algemeen secretaris van de BKWSU Nirwair  233 km verderop vervoert om op de intensive care unit van het Ahmedabad ziekenhuis te worden opgenomen met een ernstige hartaandoening . Het lijkt erop dat hij in een coma wordt gehouden en aan de beademing ligt. Maar was het niet de Brahma Kumaris zelf die kort geleden nog beweerde een remedie te hebben om hart-en vaatziekten te genezen? De hogere BKs reizen door India op kosten van gelddonors en vragen om goede wensen te sturen naar de zieke en verder is er geen enkele aandacht van de jonge vrouw binnen de organisatie die het slachtoffer werd van verkrachting en abortus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s