Verborgen geschiedenis

    Lekhraj (Khubchand) Kripalani.

 Ook wel Dada Lekhraj en later Brahma Baba,  werd geboren op 15 december 1884, in 1876 in Sindh India en stierf  in Mount  Abu (India)  op 18 januari 1969. Hij begon zijn “satsang” in 1932 en was toen  48 jaar.  In 1936 op 52 jarige leeftijd werd hij volgens de BK bezeten door “Shiva”. Natuurlijk heeft recentelijk onafhankelijk onderzoek bewezen dat er geen sprake was van Shiva tot na 1955 en tot die tijd werd Lekhraj Kirpalani door zijn volgelingen als hun god beschouwd .

Wat betekent dit en wat is de betekenis hiervan?

In de Murlis, en voor tientallen jaren, heeft de  BKWSU “geleerd” dat God Shiva zijn eerste medium bezat in 1936 toen dat medium  60 jaar oud was en Lekhraj Kirpalani was toen geen 60 jaar oud. Veerendra Dev Dixit en de PBKs ( een splintergroep van de Brahma Kumaris) begon op dit punt  in 1976 vragen te stellen en stelde dat er sprake was van een eerdere en zuiverder medium van god, namelijk Lekhraj Kirpalani’s business partner die ook een deel van de Hyderabad Sindi gemeenschap uitmaakte en ook lid was van het vroegere Om Mandli. De BK leiders hebben zich vervolgens in alle bochten gewrongen om de Murlis te herschrijven om de kwestie te verwarren en de werkelijke feiten het verbergen.

In de afgelopen jaren naarmate er meer openbaringen boven tafel zijn gekomen en door de BK gemeenschap gonsde heeft het BKWSU leiderschap met alle mogelijke excuus het verleden met verdraaiingen en woordspelingen gemanipuleerd in een poging om de controversie weg te nemen om zo de controle over hun volgelingen te houden en om hun eigen status en positie hoog te houden. Een status en positie waar ze van leven .

Ze hebben nog steeds niet de hele waarheid onthuld.

Lekhraj leefde volgens  de hindoeïstische traditie Vallabha Acharya en was de oprichter van de Brahma  Kumaris World Spiritual University (in Nederland: Brahma Kumaris Spirituele  Academie).

Dada Lekhraj vereerde vanaf zijn jeugd de godheid Narayan(a) en bestudeerde  op latere leeftijd de Bhagavad Gita. Hij kreeg onderwijs van vele goeroes.

Lekhraj werd geboren als zoon van de dorpsschoolmeester maar wist zich uit  deze middenklasse op te werken tot diamantair. Hij vergaarde een fortuin in de  diamant handel, werkte vanuit Bombay en had een juwelierszaak in Calcutta. In beide steden bezat hij  huizen en had ook een huis in Hydrabad.

Na een serie visionaire ervaringen besloot hij zijn wereldse zaken af te zweren  en verkocht hij al zijn bezittingen aan zijn zakenpartner. Hij begon met het  houden van religieuze  bijeenkomsten zogeheten satsangs in zijn huis in Hydrabad die later bekend stonden als Om Mandali. Hij trok hiermee een grote groep vrouwen aan die diepgaande transformerende  ervaringen van zelfverwerkelijking hadden. Lekhraj stond inmiddels bekend  als Brahma Baba.

Hij stichtte de Prajapita Brahma Kumaris Ishwariya Vishva Vidyalaya (Brahma Kumaris World Spiritual University). De leiding van dit “onderwijsinstituut” legde hij in handen van een groep van negen jonge vrouwen die niet alleen samen het bestuur vormden en het beheer over zijn miljoenen vermogen kregen maar tevens tot “spirituele teachers” werden opgeleid. Dat waren opmerkelijke beslissingen, genomen door een man in een tijd waarin vrouwen gesluierd tussen vier muren van het huis van hun echtgenoot leefden en uitgesloten waren van ieder recht op onderwijs of religieuze beoefening. Deze stille revolutie riep veel weerstand en tegenwerking op bij de gevestigde orde.

Om Mandli in het nieuws.

“De discussie over de OM Mandli celibataire sekte die toegewijde meisjes verbiedt te trouwen en induceert vrouwen om hun man te verlaten laaide gisteren opnieuw op in Karachi toen er werd gezegd dat ondanks maatregelen van de regering meer dan 100 meisjes de sekte hebben hervat en weigerde de twee huizen te verlaten.

Het onroerend goed in Hyderabad van de 44-jarige oprichter Bhai Lekhraj die heeft gezworen Krishna de Hindoe godheid te zijn ( te imiteren) en die 16.000 vrouwelijke aanhangers had is in beslag genomen.

Lekhraj heeft nu vijf bussen gekocht. Men denkt dat hij gaat proberen om de sekte te ontwikkelen door zich te verplaatsen”.  

 

Wat hier zeker duidelijk blijkt is dat Lekhraj Kirpalani niet 60 jaar was in 1936 zoals de BKWSU wel beweren in hun boek “Adi Dev” (Biografie van Lekhraj Kripalani geschreven door Jagdish Chander van BKWSU)  en op websites en elders. Dus waarom staat dat dan wel in de Murlis? (Richtlijnen van hun God)

 BK vertelde in de media dat Nirakar ShivBaba in Brahmababa trad toen hij  60 jaar werd in 1936.

De eerste woorden die hij sprak waren: “NIJANAND SWARUPAM Shivoham Shivoham, GYANSWARUPAM Shivoham Shivoham, PRAKASH SWARUPAM Shivoham Shivoham.

Nadat bovenstaand materiaal boven water kwam reisde  Sister Jayanti met spoed naar Sindh als een “undercover” lid van de NGO om de situatie met haar “spirituele values”  te kalmeren.

Niet veel later kwam het document van Om Mandli boven water een zorgvuldig verborgen gehouden document nu te lezen voor iedereen die wij nader uiteen zetten onder nieuwe onthullingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s