Non-profit?

Non-profit wil zeggen dat er geen winstoogmerk is. Een non-profitorganisatie heeft niet als doel winst te maken. Toch kan het zijn dat degenen die gebruikmaken van de diensten van een non-profitorganisatie daarvoor moeten betalen. (zie hieronder een inschrijfformulier.)

De doelstelling van een non-profitorganisatie is de ondersteuning van private of publieke aangelegenheden voor niet-commerciële, maatschappelijke doeleinden. Dit kan gaan over een grote variatie aan zaken zoals kunst, educatie, politiek, onderzoek of ontwikkelingshulp.

Hoewel de organisaties geen winstoogmerk hebben, hebben zij wel inkomsten nodig. Deze zijn over het algemeen afkomstig uit subsidies, giften en eigen inkomsten. Deze eigen inkomsten kunnen voorkomen uit acties en bijdrage van “klanten” aan de gemaakte kosten. Non-profitorganisaties die gesubsidieerd zijn door de overheid worden ook door de overheid op kwaliteit gecontroleerd. Als de organisatie niet aan de kwaliteitseisen van de overheid voldoet kan de subsidie stopgezet worden.

Een uitbreiding op non-profit is Not Only For Profit (NOFP). Dit is een manier van ondernemen vergelijkbaar met sociaal ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Bij NOFP komen non-profit en ondernemerschap (financiële winst) samen en wordt er gestreefd naar maatschappelijke winst. NOFP impliceert een trant van denken. Daniel Lubetzky bracht de term in 2007 op zijn blog over sociaal ondernemerschap. De term wordt door marketeers ook wel als modeterm bezien en voor bedrijven gebruikt om deze een (meer) sociaal gezicht te geven. (bron http://nl.wikipedia.org/wiki/Non-profit)

Een zeer kleine greep uit de BK bookshop, let op de auteurs.

Yajanti is Europees directeur van de Brahma Kumaris Spirituele Wereld “University” (BKWSU)

Mike George is een marketing man en langdurig BK (ogenschijnlijk celibatair voor bijna 30 jaar) die zijn eigen voordeel uit de semi-commercialisering van Brahma Kumaris haalt, Nieuw Agey-isme en business consulting en de kers op de BK taart.

Caroline Ward is meer dan 15 jaar verbonden met BK

Carmen Warrington is een lid van de Brahma Kumaris en praktiseert Raja Yoga meditatie.

BK in Chili heeft een “School voor Raja Yoga” gecreëerd, een cursus voor 50 personen voor 5 maanden  om meer volgelingen aan te trekken en  voor het krijgen van meer contacten voor de sekte lobby.

BK vraagt een minimum van 500.000 Chileense peso’s, iets meer dan duizend dollar (als er 50 mensen komen opdagen) = 25 miljoen peso’s dus ongeveer 55 duizend dollar  winst.
Angelica Fanjul Hermosilla is de “directeur” van de “school” in Chili. Het adres op de pagina is het “belangrijkste centrum” in Santiago de Chile.

BK Schreef:

“In Raja Yoga School the contribution will be $ 500,000 for the five months, which will be used exclusively to pay costs and costs associated with: the course materials, two retreats (the first two nights and the second of five nights), flight ticket of pro-investors guests (six of them, the course of Raja Yoga only cancel half of the tickets, and canceled two full ticket).
Contriborciones Brahma Kumaris not charge for its activities, it is argued voluntary contributions that people make which collaborate to extend the activities of community service. So same, none of the teachers receive payment for their classes. In Raja Yoga School of the contribution will be $ 500,000 for the five months, which will be used exclusively to pay costs and costs associated with: the course materials, two retreats (the first two nights and the second of five nights), flight ticket of pro-investors guests (six of them, the course of Raja Yoga only cancel half of the tickets, and canceled two full ticket).A l u g rActivities will take place at the national headquarters of Brahma Kumaris located at Av Pocuro 2841, Providencia. Perceasoddmision Since there is limited capacity, the course will feature a selection phase of the participants, who must complete an admission where state reasons for which they are interested two in participating in this course.

Entry form at the following blog or website:
http://bkescuelarajayoga.blogspot.com
http://www.BKWSU.org/chile
if you have any questions, do it the following e-mail:
escuela.rajayoga @ cl.BKWSU.org
or at the following numbers:
Rodrigo Silva: 7 495.6468
Patricia Villarroel: 9 313.1620
general phone: 209.4429

Dus,  de  “studenten”  betalen de rekening voor alle Engels sprekende BK “elite”. Voor hun vliegtickets en verblijfkosten.
 Er zijn blijkbaar geen goede lokale “leraren”, of is het gewoon beter voor het imago om iemand van verre weg in te vliegen?  “Toevallig” is ook Mike George aan boord die net zijn nieuwe boek  “De 7 mythen van de Liefde” heeft uitgegeven in het Spaans!   Zijn betaalde vlucht naar  Chili, kwam hem wellicht heel goed uit.
Het Rajyoga Education & Research Foundation vraagt voor Indiase begrippen een fiks bedrag voor een lidmaatschap. Let wel dat het betekend dat leden gratis werken voor de BKWSU. Nu mogen ze er ok nog voor betalen om geïndoctrineerd te worden.

BKWSU begon met een  “service programma” genaamd Living Values, ​​een zeer subtiele vorm van evangelisatie. Het werd toen min of meer “afgestoten” en ging als  zogenaamd “onafhankelijke” organisatie verder zij het dat de meerderheid van de bestuurders  allemaal Brahma Kumaris aanhangers zijn en werken vanuit de brahma kumaris centra, en is gebaseerd op de brahma kumaris “teachings” maar dat wordt weggelaten.

Hieronder een verdere ontwikkeling van het afglijden naar de commercialisering van de religie.

  “Living Values ​​cursussen” worden thans in Bali voor $ 7500 per maand aangeboden. Waarschijnlijk voor de elite want wie kan zich dat veroorloven? Het programma wordt gehouden bij de Karuna Bali Foundation Center, wat uiteraard ook een BKWSU centrum is maar dat wordt ook weer niet verteld.

Van  BK-“service programma” naar een  gecommercialiseerde operatie. Hoeveel BKs kunnen zich daadwerkelijk $ 7500 veroorloven voor een maand op Bali? Dit is duurder een 4-sterren hotel.

Ze bieden  ook een homestudy Living Values ​​programma voor $ 130 met een maandelijkse telefoonklas voor een extra $ 110.

Non profit?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s