Is This Justice

Een reactie  van Om Mandli & het Om Nivas ( het huis) en hun onderdrukking door de toepassing van  Criminal Law Amendment Act van 1908. Door Om Radhe, 1939.

De auteur van het boek  schreef  in naam van Om Radhe en was een Engelsman genaamd Taunton en de Collector in de omgeving. De Collector was de Britse ‘Memsahib’ de lokale grote man en de belangrijkste vertegenwoordiger van de Britse regering in India, het hoofd van ambtenarenzaken en was vaak nog heel jong maar intelligent. De auteur verwijst in de geschriften ook naar een zeer gerespecteerd  “ICS onderzoek” (Indian Civil Service)  naar aanleiding van de  “opleiding” die door  Om Mandli werd gegeven. De Sind  provincie  werd in 1936 afgescheiden van de Bombay regio.

De Indian Civil Service (ICS) van de Britse Raj stonden over het algemeen in zeer hoog aanzien vanwege hun reputatie als integere en goede beheerders. De officier was de omzet ontvanger en handhaver van rechtvaardigheid en omvatte een aantal van de helderste van geest die een klassiek Britse opleiding kregen. Rond de tijd toen de Britten arriveerde in 1608 en als de Oost-Indische Compagnie het koninkrijk van Sind annexeerde in 1843 waren ze al aardig op weg om 50% van de in India geboren officieren in het ICS te hebben. Veel Indiase jongens en meisjes hadden een Britse opleiding. Voor de Indiase officieren van de ICS zouden deze jaren (1938/39) de laatste mogelijkheid zijn om naar Groot-Brittannië te worden verzonden voor de voltooiing van hun verdere opleiding. De Gouverneur-Generaal was gevestigd in Calcutta en waar, zo wordt verteld Lekhraj Kirpalani wat contact had met lagere Britse Royalty.

In juli 1942 had het Indiase Nationale Congres een resolutie en eiste volledige onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Het ontwerp stelde voor dat als de Britten niet zouden ingaan op de eisen dat een massale burgerlijke ongehoorzaamheid zou ontstaan. In augustus 1942 de Quit India resolutie werd aangenomen in Bombay tijdens de zitting van het All India Congress Committee (AICC) en dat was het begin van de Quit India Movement.

De beweging was enorm met aanvankelijk vreedzame demonstraties, ontkenning van het gezag en het ondermijnen van de Britse oorlogsinspanning. Grootschalige protesten, demonstraties en stakingen werden door het hele land gehouden.  Overheidsgebouwen werden in brand gestoken  elektriciteit ’s leidingen werden losgekoppeld en vervoer en communicatie lijnen werden verbroken. De beweging werd al snel een leider van daad en verzet met een aantal handelingen die afweek van Gandhi’s principe van geweldloosheid. In 1943 verwaterden het en de effecten van de Tweede Wereldoorlog werden gevoeld.  Dat brengt ons naar de  datum van de originele “Divine degrees”,.

Het originele boek is compleet en in goede staat gekopieerd en vervolgens gescand. Na het scannen is het met de hand bewerkt om de zwarte randen te verwijderen. Dit verklaart de lichte onregelmatigheden. Er is alleen een ontbrekende pagina voor zover wij weten was dit een lege pagina in het originele boek. Voor BKWSU volgelingen … NEE het is niet op ėėn of andere manier gewijzigd of bewerkt.

Wij zijn vrij zeker van het feit dat de BKWSU dacht weg te komen met hun historisch revisionisme en dat deze nooit meer terug zou komen om;

a) hen te achtervolgen en b) het duidelijk bewijst dat de leiders van BKWSU een stelletje charlatans zijn. c) de mate hoever zij zullen gaan om de waarheid te verbergen.

Natuurlijk zal dit boek het voor BK volgelingen niet anders maken zij zullen terugdeinzen in hun ontkenning en denken dat het niet uitmaakt. Het is nog steeds hun Baba, hun senioren en hun wereld zal ineen storten als ze maar durven te twijfelen. De Brahma Kumris leiders de “Instrumenten van God”  de top 8 of 108 zielen in de wereld  vertonen nogal wat tegenstrijdig gedrag. Leugens worden in stand gehouden en  liegen tegen volgelingen en nieuwkomers is aanvaardbaar .

Eėn van de opvallende punten in dit boek is dat de gegeven leeftijd van Lekhraj Kripalani / Kirpalani de voorspellingen van hun “God” tegenspreekt.  De BK God zegt zelfs in de Murlis die de BKWSU publiceerde dat hij “komt” als de Chariot 60 jaar oud is.

Op pagina 171 staat geschreven dat Lekhraj Khubchand Kripalani in 1938  54 jaar oud was.

Met inbegrip van een  fragment uit een boek van BK Jagdish Chander waar de BKWSU leiderschap het probleem op een zoete manier probeert op te lossen door te zeggen dat hij tussen 55 en 60 was toen God bij hem intrad en BKWSU heeft natuurlijk door te faken of te liegen over de  leeftijd Lekhraj Kirpalani  zijn geboortedatum op hun websites en in hun publicaties veranderd.

Is_This_Justice_

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s