Ex leden

images-1

“Het is altijd het jonge kind of de schijnbare dwaas die zullen roepen dat de keizer geen kleren aan heeft”.

Ex-BKS  hebben per definitie volgens de organisatie hun ”erfenis” totaal verloren en vernietigd, zij worden uiteindelijk beschouwd als de “laagste van de laagste” en hebben niets meer te verwachten van de BKWSU. Kortom als je weg gaat dan ga je naar de verdommenis.

Losgemaakt van de sociale dwang en de controle over de vrijheid van meningsuiting binnen de BKWSU voelen uittreders zich als herboren. Het is echter niet altijd een gemakkelijk proces en er zijn geen handleidingen voor het proces.  Er zijn ineens geen “wittebroodsweken” meer noch een surrogaat BK moeder en het kan vele jaren duren voordat  leden geheel vrij zijn van de conditionering van BKWSU en uiteindelijk in staat zijn daadwerkelijke hun eigen leven weer op te pakken en om hun mening in vrijheid te kunnen spreken.

Getuigenissen:

Door XX, 17 maart 2009 @ 3:07 pm

“Aanvankelijk leek alles in orde. De laatste zeven jaar voelde ik  alles van gelukzaligheid, vrede tot woede verraad en het ergste de verwarring die ik nooit eerder heb gehad in mijn leven. Ik reisde de wereld rond en ontmoette  allerlei BKs maar mijn ervaring met Jayanti bhen maakte het me duidelijk dat deze ’spirituele’ organisatie niet was wat het leek.

Toen ik voor de eerste keer aankwam in Madhuban had ik het gevoel dat ik in de leeuwenkuil werd geworpen. De zusters waren zo kattig en als blikken konden doden had Jayanti dat meerdere keren met mij gedaan en was ik lang geleden al dood. Het was de bedoeling dat ik me schuldig zou voelen,  ik was jong en mooi en omdat ik samen met een BK vriend was zorgde dat voor veel jaloezie en drama in de “familie”. Nou, vele (niet alle) BK’s zijn de meest negatieve en verknipte mensen die ik ooit heb ontmoet in mijn leven. Ik ben zo dankbaar dat ze mij deze rot tijd hebben gegeven (ze wisten wel  dat ik dwars door hun hypocrisie heen zag ) wat me God dank verder weg  duwde  in plaats van dichterbij ondanks mijn angst om weg te gaan en mijn gehechtheid aan “God” te verliezen.

Ik voel me zo vreselijk verdrietig voor sommige van mijn vrienden wiens handen gebonden waren aan BKWSU en die niet de moed hadden om hun eigen ware vrijheid terug te vinden maar in deze elitaire sekte  koop je met geld en status  een stoel op de voorste rij in Madhuban en dat maakt de gevangenisstraf een beetje makkelijker te hanteren is het niet? Ik heb veel spirituele kennis opgedaan omdat ik er zelf werk van maakte maar ik heb alles van geld, zelfvertrouwen en vooral vertrouwen verloren en het belangrijkste is ik heb maanden van mijn leven mijn kostbare tijd verspild en  ik kon niet langer normaal functioneren.

Ik was zo depressief na het beluisteren van zoveel murlis dat ik niet meer kon spreken. Ik wilde al zolang iets schrijven aan iemand, maar dat zou tegen dovemans oren en koude harten zijn die alles zouden ontkennen dus heb ik het laten gaan. En elke keer als ik probeerde iets met iemand te delen over hoe ik me voelde dan draaide ze het om, om mij te laten denken dat ik het allemaal verzon. Dus ik ben zeer dankbaar dat ik  deze website heb gevonden waar ik mijn ervaringen kan delen met anderen. En ik ben dankbaar voor mijn bescherm engelen die er voor zorgde dat ik niet verder ging met de BK’s  hoewel mijn hart in verwarring was. Ik ben nu bereid om verder te gaan met mijn leven en deze ervaring als een opstapje te gebruiken.

Ik werd gedwongen om “wakker te worden” en te groeien op een manier die ik niet had verwacht door mijn geloof in mensen waarvan ik dacht dat ik ze kon vertrouwen maar die  uiteindelijk alleen maar probeerde alles uit mijn psyche te wissen met hun voodoo. De angst voor intimiteit en het gebrek aan emotionele volwassenheid die ik ervaarde bij sommige van de broeders en zusters is zo pijnlijk, de bazigheid en arrogantie van de centrum hoofden is ronduit schandalig.

Ik voelde me als Dorothy in de Tovenaar van Oz die vaststelt dat de wizard niets anders is dan Weasly een kleine man verstopt achter een gordijn. Voor hindoes die geloven in karma, beseffen ze dan niet  dat al dit hersenspoelen zich op een dag  zal omdraaien en ze flink in de kont zal bijten? Ik bid voor mijn lieve broeders en zusters die diep van binnen weten dat er iets niet helemaal juist is”.

Advertenties

2 gedachten over “Ex leden

  1. Hallo XX, mijn vriend heeft hetzelfde meegemaakt, en ik kon het niet geloven dat zulke dingen zelfs nogmaar bestonden, hij is enorm gebrainwashed, kan jij effe via mail reageren want hij moet eens met lotgenoten kunnen praten.

    laat iets weten, groetjes Car

  2. Hallo allemaal!
    Ik ben een 21-jarige student levensbeschouwelijk werk op Fontys Hogeschool in Tilburg. Ik ben samen met medestudenten bezig met het maken van een documentaire over Brahma Kumaris. We komen op internet verrassend veel artikelen en fora tegen waarin de Brahma Kumaris academie als ‘sekte’ of ‘cult’ wordt weergeven. Dit fascineert ons, omdat het hierdoor moeilijk word een goed beeld te krijgen van wat Brahma Kumaris nou werkelijk is. Al komen deze reacties uit 2008, hoop ik dat iemand mij meer kan vertellen over Brahma Kumaris. We zouden daarom heel graag in contact komen met ex-leden. Ik ben altijd bereikbaar via het volgende mailadres: richard.vandewouw@student.fontys.nl

    Ik hoop wat van jullie te horen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s