BK en de VN.

Un-flag-square.jpgDe Brahma Kumaris promoot zichzelf binnen de Verenigde Naties en maakt van de mogelijkheid gebruik om belangrijke mensen (VIP’s) te ontmoeten om zo  de status van de BK organisatie te verhogen zowel  in de ogen van de volgelingen als wel binnen de politieke arena. De BKs huren slechts een kleine ruimte  met een paar bureaus in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.  Aanhangers wonen op internationaal niveau talrijke evenementen bij om hun godsdienst te verkondigen.  In sommige gevallen beweren zij  in strijd met de waarheid  “VN-adviseurs” te zijn. De BKWSU organiseert vaak meditatie bijeenkomsten die zij sowieso toch al houden maar worden opgedragen aan de ”Verenigde Naties”. Van tijd tot tijd zal de BKWSU  een artikel publiseren over vrede of spirituele waarden gerelateerd aan een algemeen actueel onderwerp. De Verenigde Naties wordt voornamelijk gebruikt én misbruikt om de BKWSU zelf voordeel te verschaffen en het bewerkstelligen van geloofwaardigheid voor hun opvattingen en activiteiten waar in werkelijkheid de Verenigde Naties totaal geen weet van heeft. (bijvoorbeeld dat zij mediteren om wetenschappers moed te geven om een derde wereld oorlog in gang te zetten zodat hun gouden tijd (golden age) kan beginnen, waar alleen trouwe BK volgelingen kunnen toetreden en 700.000.000 mensen moeten daarvoor sterven.

VIP-service.

De “God” van de Brahma Kumaris moedigt  BK aanhangers voortdurend en sterk aan om belangrijke mensen oftewel  VIP’s aan te trekken en te werven  om op te treden als “microfoons” voor de organisatie en de boodschap aan een breder publiek in een mooie “verpakking” te verspreiden. Brahma Kumaris leiders zijn speciaal gericht op de betrokkenheid van VIPs in hun evangelische programma’s  en  bieden daarvoor geschenken en privileges aan binnen de beweging die voor de andere leden ontoegankelijk zijn.

Michael Cosgrove schreef:  “Frankrijk verklaart de oorlog aan Sekten die invloed willen uitoefenen binnen de Verenigde Naties”. Een verslag van de Franse regering  over sekten deviantie heeft  de overmatige activiteit van sekten  in internationale instellingen aangekaart. Scientology en andere groepen worden in de gaten gehouden en deze groepen vertonen fel verzet.

Frankrijk heeft een instelling genaamd Miviludes, en is uniek in westerse landen,  de taak is het op sporen en onderzoeken van religieuze en andere groepen die zij als sekten beschouwen. Mivilude is een afkorting van de Franse uitdrukking “Mission interministerielle de vigilance et de lutte contre les Derives sectaires”, dwz interministerieele missie voor de bewaking en bestrijding van cultische beinvloeding. Een sekte is hier gedefinieerd als elke religieuze organisatie die kan worden gekarakteriseerd door het gebruiken van de volgende methoden;

Mentale destabilisatie.

Exorbitante financiële eisen.

Een breuk met de oorspronkelijke omgeving van leden.

De macht in de handen van een persoon.

Aantasting van de fysieke integriteit van een persoon.

Rekrutering van kinderen.

Asociale prediking en verstoren van openbare orde.

Activiteiten die leiden tot berechting.

Parallelle economische structuren.

Pogingen om te infiltreren op de werkplek, scholen en openbare gebouwen.

Er zijn ongeveer vijftig religies en groepen, de meest bekende daarvan zijn; Jehovah’s Getuigen, Scientology, Mormonen, de universele Kerk, Raelians en de eenwordings Kerk  en die zich presenteren als zijnde geassocieerd met het VN-Department of Public Information. Kritiek op de Miviludes is hevig en sinds de organisatie  door uitbeiding van haar activiteiten naar organisaties buiten Frankrijk  is  Miviludes ook aangevallen door buitenlandse overheidsinstanties zoals de  Commissie voor Internationale Religieuze Vrijheid in de Verenigde Staten die in het verleden zeer sceptisch was over de motieven van de Miviludes. De release van hun 199-pagina tellende jaarverslag waarvan tien pagina’s zijn gewijd aan een scherpe kritiek op de activiteiten van de sekten en hun aanhangers binnen de VN en de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa.) De OVSE is de grootste op veiligheid gerichte intergouvernementele organisatie in de wereld. Haar taak is om surveillee en principes te respecteren zoals eerlijke verkiezingen, persvrijheid en mensenrechten. Het rapport probeert met name (NGO’s Non-gouvernementele organisaties)  sektarische activiteiten te legitimeren onder het mom van religieuze vrijheid. Ze zijn naar verluid in overleg om het optreden en de invloed van de Miviludes binnen de VN te beperken met behulp van tactieken zoals officiële aanklachten en andere tactieken.  Frankrijk is een fel seculier land daarmee is het bestaan van een organisatie met zo veel invloed als de Miviludes uniek. Het is betrokken geweest bij langlopende discussies met verschillende religieuze organisaties en sekten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s