Ander Nieuws.

BRAHMA KUMARIS  NIEUW WERELD RECORD GROOTSE LEUGEN. Sorry.. BOEK!

Onbenullige zelfpromotie lijkt de nieuwste trend van BK. Op grove manier met valse wereldrecords.  Hier hebben we “Brahmakumari Mulund Sub-zone in Mumbai die “Wereldgeschiedenis” schrijft  door het creëren  van  ’s werelds grootste boek en gecertificeerd door “World Records India”, een website die certificaten verkoopt en NIET  het ‘Guinness Book of World Records’.

Brahma_Kumaris_record_silliness

Als het zogenaamde “boek” over Lekhraj Kirpalani, de oprichter van Brahmakumaris,   “Prajapita Brahma “PRAJAPITA Brahma “A UNIQUE LIFE SECRET” kunnen we verzekeren dat het ook de nep-versie is over de geschiedenis van de sekte.

brahmakumari-mumbai-make-worlds-largest-book-set-world-record_silliiness_3

Vergeet dat 50% van de Indiase vrouwen moeten wachten tot het donker is voordat ze naar buiten kunnen om  in de open lucht hun behoeften te doen omdat er geen toiletten zijn,  vergeet ook  dat 45% van de Indiase kinderen  ziek worden als gevolg van ondervoeding,  vergeet dat miljoenen  kinderen sterven door het ontbreken van een eenvoudig medicijn gemaakt van suiker en zout,  vergeet het gebrek aan gelijkheid en mensenrechten in de wereld … Dit is wat de god van BK wil van zijn volgelingen voor de rest van hun leven! 

Het blijkt dat “India Book of Records” in 2004 werd opgericht door Biswaroop Roy Choudhury een BK aanhanger is en een reguliere  spreker op Brahma Kumaris evenementen in Faridabad. Hij is de hoofdredacteur van India Book of Records en het “Bureau Chief” van Asia Book of Records.

Brahma Kumaris Faridad schreef:

Dr Biswaroop Roy Chowdhury  de enige man die houder is van zowel mind als body Guinness World Records.

De Brahma Kumaris wordt nu beschuldigd van het registreren van valse beweringen in dit fake book of records en vervolgens   te beweren dat ze Guinness Book of Records houder zijn.  Tot dusver is er niets gevonden over die beweringen in het Guinness Book of Records .

Let op de belachelijk vaag en overdreven claim … “enige man die houder is van zowel mind als body Guinness World Records”.  Hij beweert ook met naam genoemd te worden op de Officiële website van de Universiteit van Oxford voor de bijdrage op het gebied van mind/methoden… maar niets te vinden op http://www.ox.ac.uk/ vinden. Hij is ingenieur  en GEEN arts.

Wanneer gevraagd wordt om verificatie van hun verschillende onwetenschappelijke beweringen door  BK in het “India Book of Records”, bijv. ook over Dadi Janki’s beschreven als “Delta Woman” weigeren ze om bijzonderheden te verstrekken.

Sorry voor het doen uiteen spatten van de BK bubble maar hier is het grootste boek te wereld. Dit ‘andere’ grootste boek ter wereld weegt 1500 kg, het is een Arabisch boek met de titel “This is Mohammed” en opgenomen in het iets meer gerespecteerde ‘Guinness Book of World Records‘. Technisch gezien is het een echt book en met $ 3.000.000 is het ook tot op heden het duurste boek ter wereld.

Het 429 pagina’s tellende boek beschrijft leven van de profeet Mohammed en beschrijft de resultaten en positieve effecten die  hij had op de mensheid. (dus waar heeft de BK hun tweedehands idee vandaan ?)

Book

Juli 2013

www.aboutbrahmakumaris.org

abbk2

Witwas praktijken.

Weer een  Brahma Kumaris website en dit keer over de Brahma Kumaris. In dit geval lijkt het te zijn opgezet om de vele kritische onthullingen hier en elders te beantwoorden. Het benoemd alle kwesties die we onder publieke aandacht hebben gebracht.

• BK zelfmoord (wat ze nu uiteindelijk toch toegeven)
• Beschuldigingen dat BK een sekte is
• Financiën (echter zonder prijs te geven hoeveel ze hebben)
• Seksueel misbruik van kinderen (toegegeven, maar met een citaat van de personen die hun hakken in de cover-up zette dat zich 4 jaar voortsleepte )
• Het Bhaibund Om Mandli  Comite document,
• Verbreken van gezinnen en het te niet doen van  echte opleidingen en onderwijs.
• “Einde van de Wereld”  en ga zo maar door.

Het verdient geen lintje dat alleen door krediet en met nadruk om dergelijke problemen op te lossen en het instellen van een ‘zorgplicht’ etc  van buiten de sekte  moest komen!
De BK heeft ervoor gekozen om het domein van de website particulier te registreren dus er kan niet worden gezegd wie de site opgezet heeft maar het lijkt een “officiële” BK  site te zijn (Australië) met links naar het officiële Brahma Kumaris Youtube kanaal. De video over  de geschiedenis van BK gemaakt door Tamasin Ramsay’s is ook inbegrepen.

Niet verrassend  wordt ook Professor Frank Whaling’s geciteerd…..

Het is eigenlijk vrij schokkend.  Het toont ook aan waarom nieuwe BKs en BK supporters zo’n sterke reactie hebben tegen wat hier en elders wordt bewezen en besproken maar dit is werkelijk hoe ze geïndoctrineerd worden.

Hier een voorbeeld, met BK Anthony Strano en het ontwijken van de vraag. Hij zegt het tegenovergestelde van de waarheid waardoor het, “oh zo redelijk” lijkt. Zou  hij ooit de vroege oorspronkelijke leer hebben gelezen?  Hij heeft zeker 30  jaar  Sakar Murlis gelezen dus hij WEET wat er in staat!  Als het zo is dat iedereen op een ander “niveau” is dan moet de arme oude Lekhraj Kirpalani en anderen wel op een zeer laag niveau zijn geweest.

Anthony Strano herhaalt de typische BK halve waarheid dat hun god geest nooit een datum heeft gegeven voor het einde van de wereld  een “waarheid”  die waar is, als het aan komt op  een dag of maand  maar vals als het gaat om een bepaald jaar of jaren. Hij moet weten over de 1976 “Destruction” voorspelling, omdat hij kort daarna in “Gyan” (kennis) kwam  en hij zou helemaal zeker moeten weten van de voorspelling van Destruction  in 1986  en  de 50 jaar plus 50 jaar theorie  herinneren.

What do you say to the Accusation that the Brahma Kumaris are a cult that believes in ‘global destruction and has a history of failed predictions? 

BK Anthony Strano:

Well, knowledge is given but how people interpret it is going to be different.

You see, every organisation is made up of people, and people are going to be of different levels, there are going to be different quality of understanding and so you are going to get different opinions but actually the original teachings never pinpointed an actual date of destruction. Even some teachers might have said this particular date. 

In the original teachings, what it emphasised was change yourself today because what is important is today. Tomorrow will take care of itself. And what we have to destroy are actually those habits that interfer in our happiness and having proper communications with others. I destroy my fearfulness. I destroy aspects of my selfishness. I destroy aspects of my anger. Otherwise, how things are going to be transformed? Transformation means a returning and a remembering the original. And so what we first have to destroy are the old habits inside our self that we feel release, so that we can find liberation and freedom.

Waarom ‘interpreteren’ als men de werkelijke woorden kan lezen? Oh, omdat  BK de werkelijke woorden verborgen houdt en ze vervolgens verandert.

Mei 2013

Naar aanleiding van de onthullingen over BK die al enige tijd de wereld over gaan zijn een aantal ondernemende individuen formeel naar voren gestapt en zijn een Facebook-pagina begonnen met de titel “Matrimony for BK Followers”.

Binnen een week heeft de “Matrimony for BK Followers”  2445 leden en de “liefdes godin” Shweta Arora heeft haar maximale limiet van 5000 vrienden op Facebook bereikt! .. En ze heeft een partner gevonden.
Let wel, het gaat hier het meest om jonge mensen van rond de twintig jaar en iets daarboven en die aan het begin van hun volwassen leven staan.
Het werd pas echt fascinerend toen de de discussie  kritisch onderbroken werd een vooraanstaand Brahma Kumari Amma Kanti Khanna Ji. Geboren in Punjabi. Kanti Khanna is de moeder van de nu ex-BK Ravi Khanna die trouwde met BK Rowena Rolt die hij ontmoette tijdens zijn “service” werk voor de BK.
Rowena Rolt, 10 jaar BK, leerde BK Brian Bacon het ” Self Management leadership” systeem en heeft   een bedrijf in persoonlijke coaching samen met Ravi onder de naam “Courageous Leaders” die weer andere BKWSU grootheden vertegenwoordigt zoals Mike George, Geoff Marlow en anderen . Slechts een paar jaar geleden was Ravi nog betrokken bij het in-culten van  jongeren voor de Brahma Kumaris.
“We feel we are very privileged in having the support and sustenance of the spiritual teachings we get at the Brahma Kumaris, which are so indelibly linked with our Indian heritage,“ zei Ravi Khannai,  toen nog bestuurder van een pensioenfonds was in het centrum van Londen. “…there is clearly much to be learned and benefited from having a true understanding of our Indian heritage”.
Zowel Ravi als zijn moeder hebben gevraagd om de informatie op de “Matrimony for BK Followers” pagina te verwijderen.
Blijkt het soms dat BK Kanti Khanna denkt dat haar zoon te zwak is en vol van Maya door in het huwelijk te treden?
kanti_khanna

Een greep uit de BK teachings.

“The Father has reminded you: I give you an inheritance every cycle. Therefore, you should claim your full inheritance. The Father doesn’t tell you to just sit here.  Here husband and wife give sorrow to each other, because they lead a vicious life after marriage. You are becoming worthy to go to golden age where vice never exists. Lust is the greatest enemy. The next is the anger. Lust makes you vicious. Here you have to win over your enemy-the vices.Until you have faith, you cannot overcome vices”.

“A kumari is pure but, after marriage, she becomes a worshipper, impure. She considers her husband to be her god and bows her head to him and lives like his slave. Therefore, Baba comes and frees you from slavery”.

“Death is just over your head. Therefore, remove your attachment to everyone”.

12-september 2012

De Brahma Kumaris organiseert bijeenkomsten door het hele land in hun centra over Liefde. Dat is niet vreemd want het is een aantrekkelijk onderwerp om nieuwe leden te werven. Kijken we naar de originele “teachings” van de Brahma Kumaris dan zien we dat liefde zoals zij dat bedoelen uitsluitend gericht is op hun overleden leider Lekhraj Kirpalani in combinatie met hun God Shiva samen genaamd Bapdada en NIET op mensen, onzuivere mensen zoals jij en ik. De “lovebombing” in sekten is 1 van de technieken om je in dit geval te verleiden om een cursus Raja Yoga te doen en de interessante bijeenkomsten zijn er om je te lokken. Hieronder een aantal voorbeelden van die verborgen “teachings”.

“Have you broken all relationships with others? Is there experience of having all relationships with the one? If there is still attachment or any kind of pull from anyone, then this proves that you are not experiencing all relationships and all achievements from Baba”.

” A wife has a lot of attachment to her husband and children. It is the duty of you children to become free from that and become the conqueror of attachment”.

“There should be only the one Father, I, and no third person … If a third person enters your intellect, the third eye closes. Therefore, let the third eye remain constantly open. For this, remember that there should not be any third person.”

“For your own benefit forget all bodily relations. Do not have love for them. Only follow God’s directions and not your own”.

“ Everything depends on purity. Therefore, you have to take care not to sit next to and touch an impure person”.

“You students mustn’t become lazy. Lazy students are those who remember their friends and relatives throughout the day”.

“ In order to make the soul pure, stay in a bhatthi in solitude. Do not remember any friends or
relatives apart from the one Father”.

“Don’t ever develop doubt in the intellect or stop studying due to the influence of bad company”.

“The attitudes of human beings are very bad”.

“Break all your connections with this old world”.

“Do not attach your heart to this world”.

“Don’t allow your heart to become attached to anyone else’.

“The Father will receive in His home the children who follow the Father’s directions very well, those who don’t remember anyone else, who break their intellect’s yoga away from all
their bodily relationships, including their own body, and who stay in remembrance of the one Father”.

“Do not attach your heart to this old world. Forget everything you can see with your physical eyes”.

Brahma Kumaris leden hebben alle relaties met Baba, nu je dit weet en een bijeenkomst bezoekt luister dan goed.

Dergelijke bijeenkomsten worden “fronts” genoemd omdat hier getracht wordt nieuwe leden te werven voor “de 7 dagen cursus” Raja Yoga die gratis wordt aangeboden ook als je vragen hebt want die worden over het algemeen niet beantwoord. De werkelijke “teachings” zijn per definitie voor het publiek verborgen, of deels verborgen. Liefde is voor Bapdada en niet voor mensen al lijkt het er wel op. “Lovebombing” is 1 van de technieken om leden te werven. Per direct heeft je nieuwe vrienden en een nieuwe familie. Voor vatbare mensen is dit gevaarlijk en het zou maar zo kunnen betekenen dat men stap voor stap de sekte wordt binnen gezogen met bijna geen weg meer terug.

BK teachers manual.

1 juni 2012

Een BK centrum in Aurangabad stad, Maharashtra heeft gemeld dat een vrouw cake (Toli)  had gegeten waar drugs in was verwerkt waarna ze bewusteloos viel. Een Broeder in het centrum probeerde haar vervolgens uit te kleden en te verkrachten. De zaak is gemeld bij de politie.

         http://hindi.in.com/latest-videos/videoplay/Aurangabad-Rape-Attempt-In-Brahm-Kumari-Aashram-1415402.html#

 BK probeert de PBK de schuld te geven van de verspreiding van deze video om de BK in diskrediet te brengen … iets wat de BK meestal zelf doen! In het Westen suggereren een paar mensen dat BK soms een soort van bedwelmend middel in hun Toli hebben gestopt. De Hare Krishna’ daar ook ooit van beschuldigd. Het lijkt een typische Rohypnol aanval, de “date rape drug”, want het is kleurloos, reukloos, smaakloos en gemakkelijk oplosbaar in een glas drinken. Met dit laatste nieuws uit India rijst de  vraag  hoe vaak iets vergelijkbaars eerder is gebeurd?  BK  die het nieuws censureert  is zeker niet iets nieuws.

Dat beschuldigingen over en weer door BK en PBK wordt duidelijk in onderstaande brief verzonden door BK chief Communications. Karuna.

————————————————

De zogenaamde Brahma Kumaris Spirituele “universiteit” geeft inmiddels toe dat de gepubliceerde geschiedenis in het boek “Adi Dev” (“De eerste man”) uitgegeven door BKWSU zelf onwaar is en moet worden verborgen voor het publiek.

Al meer dan 60 jaar heeft de Brahma Kumaris een valse geschiedenis van hun stichter en de organisatie aan nieuwkomers en aanhangers in het Westen (een belangrijke bron van inkomsten voor de Indiase religie) voorgehouden. Leiders zoals het huidige hoofd  Janki Kirpalani en anderen hebben willens en wetens beweerd áls toegegeven dat  de geschiedenis WEL waar is.

De BKWSU heeft nu aangekondigd dat de publicatie, “Adi Dev” van BK Rajayogi Jagdish Chander, vertaling door Shanta Trivedi PhD en bewerkt voor de Westerlingen door inmiddels ex-BK Robert Shubow ‘niet mag worden gepositioneerd als het WARE-verhaal .

BK Charlie Hogg wrote: 

TO OZ CENTRES, RETREAT CENTRES & CLASS LOCATIONS

As you would already know, a Yagya History research project is currently underway to record our early history and will eventually culminate in a book. Some of you would have also attended our beloved Wendy’s presentation over a year ago on her historical research to-date, which is now being continued by Tamasin.

The recent research has uncovered interesting and amazing new facts and some long-held BK facts, especially about timelines, are now being questioned e.g. when the Yagya began and how old Brahma Baba was when the Yagya started. This topic (Yagya History) is a ongoing topic being discussed in the Global Integrated Media group (GIM).

So we feel that until we get further clarity on these facts, the Adi Dev book should not be positioned as the official record of our Yagya’s history but rather that it is the authors’ own interpretation of stories gathered from those that were at the time, or from stories passed on to them from others.

As such we suggest the “Adi Dev” book is not displayed as part of your literature stand, nor actively promoted either in your Centre’s library or with students during the Foundation Course, etc.

Soon we will have new material to give out to students on our unique history.

In Baba’s Yaad
Charlie (on behalf of the Australian Board).

Hoewel de historische herzieningen in het bijzonder met betrekking tot mislukte voorspellingen van het einde van de wereld die de God van de BK “gesproken” had wel bekend waren onder oudere BKs maar niet in het openbaar besproken werden waren de beheerders en de leden van de ‘Brahma Kumaris Info website’ www.brahmakumaris.info voor uit-tredende leden, ex-leden, familieleden en vrienden de eerste die de originele documenten uit de jaren 30 en 40 op de website publiceerde om de omvang van de verzinsels van BKWSU te bewijzen en om campagne te voeren voor een betere ethiek binnen de religie.  Maar dat wordt niet genoemd in het BKWSU persbericht.
Voor het eerst gepubliceerd in het Engels in 1981, Adi Dev stelt Sindhi miljonair Lekhraj Kirpalani als de oprichter en belangrijkste medium van de Brahma Kumari religie en dat hij de eerste en enige “gewone man”  is die in staat was zich gelijk te stellen aan God, de Brahma Kumaris ging verder met het beweren dat hij de eerste godheid en Adam, de Vader van de mensheid is en dat God zelf in 1936 via hem als medium begon te spreken.
Met de gevonden bewijzen van de begin dagen van de religie is gebleken dat het een sterk overdreven verzinsel te zijn.
Lekhraj Kirpalani stierf aan een hartaanval in 1969 op 85 jarige leeftijd. Hoewel hij eerder instructies had gegeven dat als het ‘Einde van de Wereld’  niet had plaatsgevonden  in 1976,  dat alle rijkdom en activa van de religie moest worden overgedragen aan de Indiase regering. Een kleine groep mensen waaronder de accountant Ramesh Shah koos in plaats daarvan om een “trust” op te richten en de controle van de jonge religie over te nemen.
Het was deze groep die de publicatie van dit hagiografische boek (beschrijving van het leven van een heilige) om aanhangers aan te moedigen, te verbieden.
BKWSU schreef:
“Adi Dev – The First Man by Raj Yogi Jagdish Chander, Brahma Kumaris World Spiritual UniversityA Life Story to Transform Your Life

You will not be able to read this vibrant account of the extraordinary transformation of Dada Lekhraj, a simple human being, into Prajapita Brahma, the Father of Humanity, without being transformed yourself. The insight into reality contained here will melt away all veils of illusion. The nature of time and space, of matter and the soul, and of God, our Supreme Father, are revealed with perfect clarity.

The truth within all of the world’s religions is explained, as well as the climactic destination of the cosmic drama. In the miraculous founding of the Brahma Kumaris World Spiritual University, we are witness to the long awaited victory of spirit over matter, providing convincing evidence of the coming of the new Golden Age”.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s