BK Anthony Strano overlijdt aan hartaanval

BK%20ANTHONY%20STRANO

Anthony Strano overleed op 26 juli 2014 aan een fatale hartaanval tijdens het ontbijt in het BK centrum waar hij verbleef tijdens een bezoek aan Brazilië. Hij leed gedurende tijd aan een hartkwaal, blijkbaar een soort coronaire virale infectie, opgelopen in India.

Anthony Strano werd geboren in Australië uit Siciliaanse ouders en is opgegroeid in de rooms-katholieke traditie. Hij studeerde religie en filosofie aan de Universiteit van Sydney en was een aantal jaar leraar op een zondag school. Hij werd vooral beïnvloed door filosofie van Plato, St Augustinus en Sint-Franciscus van Assisi en overwoog het priesterschap.

Hij kwam in contact met de BK in Londen in 1977. De Monastiek-achtige religieuze disciplines maakte indruk op hem en het idee dat een vorm van meditatie een directe, persoonlijke verbinding met “God de Vader” beschrijft in plaats van via een tussenpersoon als Christus, heiligen of de Madonna. Dit overtuigde hem ervan dat hij “De Waarheid” had gevonden. Hij begon te geloven dat hij een ​​’instrument’ was voor de stichters van het christelijk geloof en de klassieke filosofie  door “hun erfenis”  te delen en vrijwillig “BK service” te doen in Griekenland, Italië en elders. Vanuit zijn achtergrond en opleiding, bracht hij met zijn lezingen en zijn schrijven een diepere, meer universele filosofische basis die geleidelijk zijn doorgesijpeld in de hoofdstroom van de BK overtuigingen, de taal en het denken , …..ten minste buiten India.

Hij was de eerste ” bekende senior”, van de derde generatie van BKs. De eerste generatie was in 1930 waarin allen in de late jaren 1950 Dadis en Dadas waren. In 1960 waren dat Ramesh, Nirwair, Nirmala, Mohini, Vedanti en later Jayanti en anderen. In de jaren 1970, in het Westen, de derde generatie . Charlie Hogg, Ken O ‘Donnell, Veronica (Waddy) McHugh, en Anthony Strano.

We weten dat over drie generaties vele zijn gekomen en gegaan die toegewijd waren aan de belofte om prinsen en prinsessen te worden van een hemel op aarde na de zogenaamde   destructie , inmiddels verandert in “wereld transformatie” door BK “Goddelijke Kennis”, bijgebracht door “God Vader Shiva” en vervolgens het “verheerlijken van de Vader”.

brahma-baba

Het is discutabel of een individu beter geleefd zou kunnen zijn als ze niet in aanraking waren gekomen met BK.

In elke periode van de geschiedenis en in elke cultuur zijn er mensen die door hun religieuze/spirituele inborst zullen worden aangetrokken door groepen als BK en zich over geven aan de overtuiging die worden aangeboden. Anthony Strano was zo iemand.

Wat niet discutabel is, is het feit dat de geschiedenis heeft aangetoond dat de basis van het BK geloof/ organisatie, waaraan zij in onschuld en oprechtheid hun loyaliteit en energie hebben gegeven  gebaseerd is op valsheid, leugens, fraude en de waan van de oprichters.

Anthony Strano  met de “deugden” in balans, gedisciplineerd, integer en met moreel inzicht, gaf veel meer aan de BK organisatie  dan dat het hem heeft gegeven. Zoals de boeddhisten zeggen, zijn er talloze meditaties en ontelbare “vruchten” van talloze meditaties. Anthony Strano vond BK Raja Yoga.

De boeddhisten zeggen ook:  “Uw mag geloven in uw goden en uw demonen, maar vergeet niet, ze zijn UW goden en Uw demonen.

Het zou interessant zijn als de “paranormale mediums” van BK zijn geest oproepen om zijn ervaringen van na de dood via hen te vertellen maar dat zullen ze niet doen. Als een blanke, en vooral als man, is en blijft hij tweede of derde rang’s binnen het BK-systeem. En ze zouden nooit het risico nemen een “geest”  terug  te laten komen die zegt:  … “Ehh, eigenlijk BK…., jullie hebben het helemaal verkeerd … het is niet zoals jullie beweren!”

After a wonderful retreat in the Serra Serena Retreat Centre, last weekend, where Br. Anthony took us into deep experiences of soul consciousness and companionship with God, he travelled to Rio de Janeiro where he had lovely days, sharing on the angelic stage experience – in subtle regions, at the Confluence age and the Golden Age. Last Thursday he went to Salvador, in the Northeast of Brazil. After a public talk in the evening, he felt very tired. On Friday he had a lighter day. In the afternoon he went to the hotel where 80 BKs were gathered for a retreat with him. Today, during breakfast, he had a massive heart attack and went to Baba’s lap. Sister Lenora ( she is a nurse ) is currently at the hospital trying to get the death certificate. Brother Charlie in Australia is in contact with his family to decide if they want us to send the body to Australia for the funeral to happen there. If so, the body will be embalmed and we’ll follow the procedures in order to send the body to Australia. I am also in contact with the BK family in Athens to keep them informed as well with NY and London. We’ll keep all of you updated. Ida bhen and BK family from the Northeast of Brazil kept silence and remained meditating in the retreat at the hotel. At lunch time they would leave the hotel and go to the BK Retreat Centre in Salvador, where the retreat would continue with meditation. All the BK centres in Brazil are maintaining introspection to honor the soul of this messenger of Baba. While in Brazil Bro Anthony came to know that there is an excellent iridologist ( doctor that diagnoses through the eyes) and was very keen in having an appointment with her next Tuesday. He said that since he got a heart virus while in India some years ago , which no doctor could diagnose and treat him properly. He was keeping very light meals, mainly of fruits and fresh juices, no dairy products, no sugar, no white flour or oily food. We had a lovely walk in a rain forest in Rio last Wednesday. He was shinning and in high spirit during the week he was here ( he arrived in São Paulo on the 17th July). 

Luciana and Ken for the Brazilian family
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s